ΕΛΛΑΔΑ

Αμφίπολη: Η Κατερίνα Περιστέρη αρνείται να εγκαταλείψει τον τύμβο Καστά!

Αμφίπολη: Η Κατερίνα Περιστέρη αρνείται να εγκαταλείψει τον τύμβο Καστά!

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 εκδόθηκε απόφαση συνταξιοδότησης της προϊσταμένης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνας Περιστέρη. Εκείνη, όμως, αρνείται να εγκαταλείψει την θέση και σκοπεύει τώρα να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη, για να την διατηρήσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Seleo, η Κατερίνα Περιστέρη έχει ζητήσει με αίτησή της στο υπουργείο Πολιτισμού να παραμείνει στη θέση της και πέραν της 35ετίας. Το βασικό της επιχείρημα είναι πως ο νέος νόμος της δίνει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί και έπειτα από 40 χρόνια εργασίας.

Η πρώην πλέον προϊσταμένη της ΕΦΑ Σερρών έκανε χρήση της άδειάς της τον Δεκέμβριο και επισκέφτηκε το Παρίσι, από όπου επέστρεψε την εβδομάδα που πέρασε. Συνεχίζει τη μελέτη του ανασκαφικού υλικού για να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της στην 29η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πάντως, οι εργασίες στον τύμβο Καστά, έχουν ουσιαστικά παγώσει από τους πρώτους μήνες του 2015 και μόνο η ομάδα του καθηγητή Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ξεκίνησε εδώ και έναν μήνα τη γεωφυσική διασκόπηση, που είχε σταματήσει τον περασμένο Μάρτιο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Δαβάστε για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις