ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: 11 συλλήψεις οδηγών ταξί για επέμβαση στα ταξίμετρα

Αττική: 11 συλλήψεις οδηγών ταξί για επέμβαση στα ταξίμετρα

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν την Πέμπτη (28/1/2016) σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Πειραιά, Καλλιθέα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό), συνολικά έντεκα οδηγοί ταξί, διότι είχαν επέμβει στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία διέκοπταν τη σύνδεση των ταξιμέτρων με τις ταμειακές μηχανές με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις και να διαφεύγουν της καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Πέραν των ανωτέρω, συνελήφθη και ένας οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για υποκλοπή μεταφορικού έργου, το οποίο έχει ανατεθεί με νόμο σε άλλο φορέα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σχετικές ειδήσεις