ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή απάτη: Υποσχόταν προγνωστικά αγώνων έναντι αμοιβής

Διαδικτυακή απάτη: Υποσχόταν προγνωστικά αγώνων έναντι αμοιβής

Στη σύλληψη ενός 33χρονου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς προσέλκυε χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης να του δώσουν χρήματα προκειμένου να τους προσφέρει προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ήταν το κέρδος ενός 33χρονου, ο οποίος είχε καταφέρει να εξαπατήσει άλλους χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος προγνωστικά σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών - κυρίως- αγώνων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, μέσω του προφίλ που διατηρούσε, προσέλκυε άλλους χρήστες της ιστοσελίδας, υποσχόμενος ψευδώς ότι προσφέρει έναντι αμοιβής προγνωστικά, είτε από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε και εκτός δελτίου.

Ο 33χρονος ζητούσε να του καταβάλουν τη χρηματική αμοιβή του κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσε ο ίδιος σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Από τη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών που πραγματοποίησε η αστυνομία σε συνδυασμό με την επικοινωνία που είχε με τους εμπλεκόμενους φορείς προέκυψε ότι η διαχείριση της επίμαχης σελίδας γινόταν από τον 33χρονο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου στο σπίτι του στο Μενίδι, ταυτοποιήθηκε η δράση του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων, σημειωματάριο με πλήθος σημειώσεων που σχετίζονται με την παράνομη αυτή δραστηριότητά του, καθώς και μεγάλος αριθμός κωδικών προπληρωμένων καρτών.

Η Αστυνομία εξετάζει πιθανή εμπλοκή του 33χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


Σχετικές ειδήσεις