ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Οργή κατά Καμμένου – Κάτοικοι δεν άφησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί (pics)

Κως: Οργή κατά Καμμένου – Κάτοικοι δεν άφησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί (pics)

Τελείωσε η υπομονή του κόσμου – Δεν τους αφήνουν πλέον ούτε να κυκλοφορήσουν – Οργή κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κω - Κάτοικοι δεν άφησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε να προσγειωθεί - Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στο νησί της Κω, καθώς από το πρωί δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα και την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο ακίνητο του Νίκου Κανταρζή, το οποίο προτάθηκε για hot spot στο νησί της Κω, εν αναμονή της άφιξης του υπ. Εθνικής Αμύνης.

Τα πνεύματα, ωστόσο, οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν το ελικόπτερο του υπουργού πλησίασε το σημείο, όπου ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί.

Το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που θα μετέφερε τον Πάνο Καμμένο στην Κω δεν κατάφερε να προσγειωθεί ποτέ στο προκαθορισμένο σημείο, καθώς έγινε αντιληπτό από τους οργισμένους διαδηλωτές.

Μόλις οι συγκεντρωμένοι είδαν το ελικόπτερο ξεκίνησαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Η ατμόσφαιρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε αποπνικτική και για λόγους ασφαλείας, ο πιλότος έκανε στροφή προς της Λέρο.

Το χρονικό μιας αποτυχημένης επίσκεψης...

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο νησί της Κω για ακόμα μια φορά στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Έξι μήνες πριν κατά την επίσκεψη του στο νησί, ο κ. Καμμένος αναγκάστηκε να επιταχύνει το βήμα του προς το δημαρχείο, καθώς το οργισμένο πλήθος του πετούσε από μπουκάλια μέχρι αυγά... σήμερα, το ίδιο πλήθος δεν το άφησε να πατήσει το πόδι του στην Κω!

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, το πρωί της Τετάρτης (03/02) όταν στις επτά το πρωί προσγειώθηκε στο νησί ένα C-130 που μετάφερε διμοιρία των ΜΑΤ, για να προετοιμάσει την άφιξη του υπουργού! Μάλιστα στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όπου θα γινόταν η προσγείωση του ελικοπτέρου θα δημιουργηθεί κέντρο Hot spot. Τα ΜΑΤ μεταφέρονται με λεωφορείο στο οικόπεδο και αποκλείουν ολόκληρη την περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μην μπορούν να μετακινηθούν.

k2 20

Μάλιστα, όπως μετέφερε στο Newsbomb.gr η διευθύντρια σύνταξης της τοπικής εφημερίδας «Το Βήμα της Κω», Κατερίνα Φιλοπούλου, στις 9 παρά το ελικόπτερο του υπουργού φτάνει πολύ κοντά στο σημείο και τα ΜΑΤ ρίχνουν μια φωτοβολίδα προκειμένου να ενημερώσουν το πιλότο για το ακριβές σημείο προσγείωσης. Όμως, το ελικόπτερο δεν προσγειώνεται ποτέ, καθώς δεκάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι βρίσκονται εκεί, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Το ελικόπτερο τελικά προσγειώνεται για λίγα λεπτά σε ένα παροπλισμένο στρατόπεδο με ανοιχτές τις μηχανές. Δίπλα στο στρατόπεδο βρίσκεται ένα ακόμη οικόπεδο που εξετάζεται να μετατραπεί σε Hot spot για τους πρόσφυγες. Μετά την ολιγόλεπτη προσγείωση... του υπουργού στην Κω... το ελικόπτερο απογειώνεται και πάλι και κάνει στροφή προς την Λέρο.

kws

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το kostoday, vimatisko

Ήθελαν να τον τρολάρουν

Με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει υποστηρίξει ότι στην Κω χρέωναν 5 ευρώ τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να φορτίσουν τα κινητά τους ή για ένα μπουκαλάκι με νερό.

Ετσι, όπως γράφει το kosnews.gr οι κάτοικοι στο Λινοπότι, περίμεναν την επίσκεψη Καμμένου για να επιθεωρήσει τα hotspots με διάθεση να τον «τρολάρουν». Τοποθέτησαν στο δρόμο ένα πλαστικό κάθισμα με πολύμπριζο, φορτιστή, κινητό και μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού με μια ταμπέλα «5 eurο»

Σχετικές ειδήσεις