ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Επέμβαση της αστυνομίας - Απώθησε κατοίκους που διαμαρτύρονται για το κέντρο προσφύγων

Διαβατά: Επέμβαση της αστυνομίας - Απώθησε κατοίκους που διαμαρτύρονται για το κέντρο προσφύγων

Οι κάτοικοι των Διαβατών συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή τους.

Το πρωί του Σαββάτου (13/02), αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου και απώθησαν την επιτροπή περιφρούρησης των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την δημιουργία στο σημείο κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και οι οποίοι παρέμεναν στο σημείο το τελευταίο διἀστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr, από την αστυνομική επέμβαση δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ένταση ενώ αυτήν την ώρα αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται τόσο γύρω από το στρατόπεδο, όσο και μέσα σε αυτό, με σκοπό να επιτραπεί σε συνεργεία του ελληνικού στρατού να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες στον χώρο για να μετατραπεί σε κέντρο μετεγκατάστασης.

diavata2

Οι κάτοικοι της περιοχής των Διαβατών έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται στον δήμαρχο Δέλτα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «φέρανε ολόκληρο στρατό και δεν πήραμε χαμπάρι», ενώ όπως διαφαίνεται προτίθενται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Σχετικές ειδήσεις