ΕΛΛΑΔΑ

Απάνθρωπη Ευρώπη: Απαρηγόρητες μανάδες στη Μυτιλήνη αναζητούν τα παιδιά τους στην Τουρκία!

Απάνθρωπη Ευρώπη: Απαρηγόρητες μανάδες στη Μυτιλήνη αναζητούν τα παιδιά τους στην Τουρκία!

Της Ντενίζ από την Συρία της άρπαξαν πέντε παιδιά μέσα από την βάρκα όπου μαζί με άλλους πρόσφυγες ταξίδευε για Μυτιλήνη. Την ίδια τύχη είχε μία ακόμη νεαρή πρόσφυγας από την ίδια βάρκα. Της άρπαξαν δυο παιδιά. Η κοπέλα είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί…

Η βάρκα με τους πενήντα πρόσφυγες βρισκόταν στην οριογραμμή. Λίγο πριν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός προσεγγίζει τη βάρκα με σκοπό να την γυρίσει πίσω στην Τουρκία. Κάποιοι αντιστέκονται. Κάποιοι όχι.

«Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε, οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα. Ο οδηγός της άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό λιμενικό και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη», περιγράφει ο Ομάρ Σιντού στην ΕΡΑ Αιγαίου.

Από τη βάρκα, όμως, έλειπαν επτά παιδιά!

den

Τα πέντε παιδιά της Ντενιζ που είχαν ξεκινήσει το μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι με σκοπό να συναντήσει τον άντρα της στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το emprosnet, και τα δύο παιδιά μιας άλλης γυναίκας που ταξίδευε μαζί με τον άντρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση παρακολουθούνται από ειδικούς ψυχολόγους.

Από τις ελληνικές αρχές έχει ξεκινήσει προσπάθεια συλλογής στοιχείων για το που έχουν μεταφερθεί τα παιδιά στην Τουρκία, με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία επανένωσής τους με τις οικογένειές τους...

Σχετικές ειδήσεις