ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Απεργία πείνας είκοσι δύο καταδικασμένων για διακίνηση μεταναστών και προσφύγων

Χίος: Απεργία πείνας είκοσι δύο καταδικασμένων για διακίνηση μεταναστών και προσφύγων

Συνεχίζουν την απεργία πείνας στις δικαστικές φυλακές Χίου, είκοσι δύο καταδικασμένοι για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Οι πλειονότητα των καταδικασμένων για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων, είναι Σύριοι, Αφγανοί και Αιγύπτιοι υπήκοοι και διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν, οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι αυστηρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απεργία πείνας δεν συμμετέχουν οι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι επίσης έχουν καταδικαστεί για διακίνηση μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας κρατουμένων φθάνει περίπου τους 80, όταν το σύνολο των φυλακισμένων είναι 150 περίπου άτομα.

Πάντως πρόβλημα, γενικότερης αναταραχής στις φυλακές δεν υπάρχει.

Παράλληλα, ταυτοποιημένοι κι έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά ή την Καβάλα είναι από σήμερα (19/02) το πρωί, 2.343 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου χτες Πέμπτη, στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1.965 άτομα.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένονται σήμερα Παρασκευή (19/2) στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενοι από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σχετικές ειδήσεις