ΕΛΛΑΔΑ

Πότε θα φτάσει ο προαστιακός στην Κάτω Αχαΐα

Πότε θα φτάσει ο προαστιακός στην Κάτω Αχαΐα

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου, που θα ενώνει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί τους 20.000 κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Παραλίας και Βραχνέικων και Κ. Αχαΐας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβάθρων του προαστιακού από την Πάτρα μέχρι και την Κάτω Αχαΐα, είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει προϋπολογισμό 5.360.402,58 ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Σεπτέμβριο του 2016 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου, αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ το έργο πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2017.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στην υφιστάμενη μετρική σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού, καθώς και των αποβάθρων, στο τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, έως τον σταθμό Κάτω Αχαΐας, συνολικού μήκους 20,8 χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεθοδικά και με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους». Ακόμη, ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στην στενή και διαρκή συνεργασία με τον ΟΣΕ», που όπως σημείωσε, «έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα».