ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πάσσαρης: Πάει για μοναχός στο Άγιο Όρος

Κώστας Πάσσαρης: Πάει για μοναχός στο Άγιο Όρος

Έτοιμος να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό φέρεται να είναι ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης.

Ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του αίμα το 2000, σκοτώνοντας αστυνομικούς κατά την μεταγωγή του σε νοσοκομείο, δηλώνει αποφασισμένος να φορέσει ράσα.

Ο 41χρονος σήμερα Κώστας Πάσσαρης, κρατείτε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Ρουμανία κατηγορούμενος για ανθρωποκτονίες και ληστείες.

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «θεριό των Βαλκανίων», εμφανίζεται να μετανιώνει για το αμαρτωλό παρελθόν του και προσεύχεται καθημερινά γονατιστός μέσα στο στενό κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών και προσδοκώντας πως κάποια μέρα θα καταφέρει να φορέσει ράσα και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο και δημιουργό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, επιθυμεί να μονάσει στο Άγιο Όρος και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην Ορθοδοξία.

Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του και ο ιερωμένος στον οποίο οφείλεται η θεαματική μεταστροφή του κακοποιού, ο «άγιος» των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος.

Ο 85χρονος αρχιμανδρίτης πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος έχει βοηθήσει από το 1987 πολλούς κρατούμενους σε φυλακές, μίλησε στο Star για όσα έζησε από κοντά με τον διαβόητο κακοποιό.

«Είναι σε μια κατάσταση καλής μετανοίας. Διαβάζει θρησκευτικά βιβλία. Έγινε θεολόγος θα έλεγα. Αν κάποιος μιλούσε μαζί του, θα του έδινε την εντύπωση ότι κατέχει θεολογικές γνώσεις και θέλει να γίνει μοναχός. Όταν βγει από τις φυλακές θα γίνει μοναχός, θα πάει κατευθείαν στο Άγιο Όρος. Εξέφρασε την σκέψη αυτή. Εγώ τον κοινωνώ για να του δείξω ότι ο Θεός δεν τον έχει ξεχάσει. Ο Θεός ήρθε πρώτα για τους αμαρτωλούς» τονίζει.

Σχετικές ειδήσεις