ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Πρόσφυγες στα δίχτυα των διακινητών – Θησαυρίζουν τα κυκλώματα

Ειδομένη: Πρόσφυγες στα δίχτυα των διακινητών – Θησαυρίζουν τα κυκλώματα

Ειδικά μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη, τα κυκλώματα των traffickers κάνουν χρυσές δουλειές. Κυρίως οι πρόσφυγες που θεωρούν πως δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια, αναζητούν απεγνωσμένα εκείνους που έχουν τον τρόπο να τους περάσουν παράνομα…

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, αρκετοί πρόσφυγες έχουν καταφέρει να περάσουν τους τελευταίους μήνες στα Σκόπια από άγνωστα για τους πολλούς σημεία, τα οποία και τους υποδεικνύουν επιτήδειοι με αντάλλαγμα ότι έχουν και δεν έχουν!

Η «ταρίφα» για να μπουν παράνομα στη χώρα και από εκεί να μεταφερθούν μέχρι τη Σερβία, ξεκινά από 700 ευρώ και ανεβαίνει.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές καταγγελίες ακόμη και από πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, για Σκοπιανούς διακινητές οι οποίοι τους προσεγγίζουν για να τους πουλήσουν τις ακριβές και επικίνδυνες παράνομες υπηρεσίες τους.

Η όλη κατάσταση είναι ένας φαύλος κύκλος καθώς όπως αναφέρουν εθελοντές από τα Σύνορα με τα Σκόπια, καθημερινά οι αρχές των Σκοπίων επαναπροωθούν πρόσφυγες προς την Ελλάδα οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μέσω κάποιων διακινητών.

Σχετικές ειδήσεις