ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχής ενημέρωση για τις ανάγκες των προσφύγων από Ερυθρό Σταυρό και ΕΡΤ

Συνεχής ενημέρωση για τις ανάγκες των προσφύγων από Ερυθρό Σταυρό και ΕΡΤ

Τις δυνατότητες για ακόμα στενότερη συνεργασία σε θέματα συνεχούς ενημέρωσης αναφορικά με τις διαμορφούμενες ανάγκες των προσφύγων, διερεύνησαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Λάμπης Ταγματάρχης.

Στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο φορέων, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, συμμετείχε και η επικεφαλής της Διεθνούς Έκκλησης Έκτακτης Ανάγκης του Ε.Ε.Σ., Αγγελική Φανάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε, επίσης, η καταγραφή των τομέων στους οποίους χρειάζεται να επικεντρωθεί η βοήθεια των αλληλέγγυων πολιτών.

Η ΕΡΤ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας γραφείου συντονισμού, το οποίο θα υποδέχεται τα σχετικά αιτήματα των πολιτών και θα μεταφέρει τη σχετική πληροφόρηση, με όλα της τα μέσα, σε κάθε γωνιά της Επικράτειας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πλευρά του, ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα, παρακολουθεί στενά την κλιμακούμενη κρίση και συμβάλλει ενεργά με τις πολύπλευρες παρεμβάσεις του στην ελάφρυνση των συνεπειών που προκαλούν οι αυξανόμενες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σχετικές ειδήσεις