ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Στο στόχαστρο η μυστηριώδης φοιτήτρια

Υπόθεση Γιακουμάκη: Στο στόχαστρο η μυστηριώδης φοιτήτρια

Τον ρόλο της μυστηριώδους φοιτήτριας που φέρεται να τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και να εξαφάνισε έναν σκληρό δίσκο προτού ερευνήσουν οι αστυνομικοί την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία από τη δικογραφία φέρνει στο φως η εφημερίδα «Αγορά».

Φοιτητής της σχολής κατέθεσε στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Ιωαννίνων:

«Θυμάμαι ότι πριν έρθουν οι αστυνομικοί να ερευνήσουν στην Εστία της Σχολής, κάποια μέρα η.... μπήκε στο δωμάτιο κρατώντας κάποιο αντικείμενο που κάλυπτε με την μπλούζα της. Το τύλιξε με μια άλλη μπλούζα και το έβαλε στην ντουλάπα της. Τη ρώτησα “τι είναι αυτό;” και μου είπε κατά λέξη: “Δεν είδες τίποτα δεν ξέρεις τίποτα”».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φοιτητή, η κοπέλα, το βράδυ της ίδιας μέρας πήρε το αντικείμενο, βγήκε έξω και όταν επέστρεψε δεν το είχε μαζί της.

Το αντικείμενο αυτό ήταν ένας σκληρός δίσκος με αποθηκευμένο οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με την αστυνομία. Η φοιτήτρια- μυστήριο, η οποία έχει σχέση με έναν από τους επτά φοιτητές που κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμφανίζεται μέσα από τις μαρτυρίες να καλύπτει και να δικαιολογεί τον δεσμό της για την άγρια βία σε βάρος του Βαγγέλη.

Μάλιστα, φέρεται να ήταν αυτή που βιντεοσκόπησε το επίμαχο υλικό.

Τον ύποπτο ρόλο της επισημαίνει και ο συγκάτοικος του Βαγγέλη. «Την επόμενη μέρα από τους τραμπουκισμούς του Βαγγέλη, το Σαββατοκύριακο των εκλογών (Ιανουάριος 2015), πέρασε από το δωμάτιο η... και τη ρωτήσαμε τι ήταν αυτά που έκαναν στον Βαγγέλη. Αυτή χασκογέλασε και απάντησε: “καιρός ήταν”.

Οι αρχές έχουν γνώση για τουλάχιστον τρία βίντεο. Το ένα δείχνει φοιτητή να σπρώχνει τον Βαγγέλη στις τουαλέτες, το δεύτερο δείχνει δευτεροετείς φοιτητές να έχουν ρίξει τον Γιακουμάκη στο κρεβάτι και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον πατώντας τον και το τρίτο να τον έχουν κλειδωμένο στην ντουλάπα και να του πετούν κέρματα, ζητώντας του να κάνει το juke box.

Aποκαλυπτική είναι και η αναφορά άλλου μάρτυρα που λέει ότι είδε βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι οι Κρητικοί του έκλειναν το νερό όταν ο αδικοχαμένος φοιτητής έκανε μπάνιο.

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Σχετικές ειδήσεις