ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Παιγνίων: Σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων για «δικτατορικές πρακτικές» του Στεργιώτη

Επιτροπή Παιγνίων: Σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων για «δικτατορικές πρακτικές» του Στεργιώτη

«Ο φόβος κι ο τρόμος» των υπαλλήλων της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει γίνει ο απερχόμενος πρόεδρος, Αντώνης Στεργιώτης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει τέλος η εκκρεμότητα με τον κ. Στεργιώτη, η θητεία του οποίου έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς να ανανεωθεί.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Επιτροπής, ο απερχόμενος πρόεδρος έχει εξαπολύσει πολλαπλές σκληρές επιθέσεις κατά στελεχών της ΕΕΕΠ και εκπροσώπων των εργαζομένων, ενώ, κατά καιρούς, στρέφει τα πυρά του ακόμα και κατά των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κατανοήσουν «τους λόγους για τους οποίους μια αριστερή κυβέρνηση ανέχεται τέτοιες πρακτικές κατά των εργαζομένων σε ανεξάρτητη αρχή» ενώ, όπως αναφέρουν, «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άδικη απομάκρυνση – με άρση της νόμιμης απόσπασης – του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΕΕΠ».

Σε σχετική ενημέρωση του συλλόγου προς τους εργαζόμενους της ανεξάρτητης αρχής επισημαίνεται πως η απόφαση του κ. Στεργιώτη «καταλύει κάθε δημοκρατική έννοια και γυρίζει την ανεξάρτητη αρχή σε άλλες πρακτικές του παρελθόντος».

Όπως αναφέρουν, «η θέση που έλαβε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, αποφασίζοντας μονομερώς να εισηγηθεί την άρση της απόσπασης του στελέχους, χωρίς να του δώσει το δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του, όπως οφείλει να κάνει ο πειθαρχικά Διοικητικός Προϊστάμενος, μας αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την αντικειμενικότητά του».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της ανεξάρτητης αρχής καταγγέλλουν πως οι απειλές κι οι εκφοβισμοί είναι προσφιλής πρακτική του κ. Στεργιώτη, καθώς «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, βάλλει κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων, γιατί δεν συντάσσονται με τις απόψεις του».

«Μπορεί να έχει λήξει η θητεία του τελευταίου, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζει το δικό του μοντέλο διοίκησης», υποστηρίζουν στελέχη της ΕΕΕΠ. Και προσθέτουν πως «επτά διευθυντές της ΕΕΕΠ είδαν την πόρτα της εξόδου και οδηγήθηκαν σε παραίτηση επειδή είχαν διαφορετική άποψη ή δεν ήταν προσκείμενοι στον κ. Στεργιώτη».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιώτης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, υποστήριξε πως το κείμενο με τις σοβαρότατες καταγγελίες - που μοιράστηκε στο προσωπικό - είναι «ασυνάρτητο και αναληθές».

Διαβάστε επίσης:

Το Μαξίμου στέλνει στο σπίτι του τον Στεργιώτη

Ο Στεργιώτης, οι κουμπάροι και τα 300 εκατ. ευρώ ζημιά για το Δημόσιο

Σχετικές ειδήσεις