ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (photos)

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα (photos)

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία, καθώς άνοιξαν όλοι οι δρόμοι.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/03) η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

parelasi10

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.

parelasi3

Όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης.

parelasi20

Tης παρέλασης προπορεύτηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

parelasi11

Τα βλέμματα των περισσοτέρων στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας στράφηκαν σε μία μαθήτρια...

Διαβάστε ΕΔΩ το γιατί

parelasi29
parelasi30
parelasi27

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

parelasi

Δείτε επιπλέον φωτογραφίες στη παραπάνω gallery.

Σχετικές ειδήσεις