ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα κατά της νεοτρομοκρατίας

Πανούσης: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα κατά της νεοτρομοκρατίας

Για τα χτυπήματα των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες και για την νέα μορφή τρομοκρατίας που πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει η Ευρώπη μίλησε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος η νεοτρομοκρατία σπέρνει τον θάνατο στην Ευρώπη αδιάκριτα και οριζόντια, καθώς διακατέχεται από θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Πανούσης συμπλήρωσε πως στόχος των τζιχαντιστών μπορεί να αποτελέσει οποιαδήποτε χώρα στην Ευρώπη. Οι αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν «φίλους», αντίθετα επιλέγουν τους εχθρούς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανό «χτύπημα» στην Ελλάδα, αν και ο καθηγητής δεν «βλέπει» επίθεση στη χώρα μας. Παρόλα αυτά τονίζει ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει τα μέτρα της, να «οχυρωθεί» και να παραμείνει ψύχραιμη μακριά από κινήσεις πανικού.

«Ανάμεσα σε τρομοκρατία και προσφυγικό φαίνεται να έχουμε ένα παγκόσμιο μνημόνιο αλλαγής χάρτη» συνέχισε ο κ. Πανούσης.

Σχετικά με τα πολλαπλά ανοιχτά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «πάμε να γίνουμε μαύρο κουτί της Ευρώπης και αυτό μπορεί να σημάνει εθνικούς κινδύνους».

Σχετικές ειδήσεις