ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ναύπλιο: Η κάμερα ασφαλείας πρόδωσε τον δράστη της έκρηξης

Ναύπλιο: Η κάμερα ασφαλείας πρόδωσε τον δράστη της έκρηξης

Μια ολόκληρη γειτονιά αναστατώθηκε χθες το μεσημέρι από την έκρηξη που συντάραξε μια πολυκατοικία στοΝαύπλιο. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία προχωρούσε στη σύλληψη του δράστη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από την πόρτα λογιστικού γραφείου και εξερράγη στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (29/03), προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κι έτσι η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του και σύντομα έφτασε στη σύλληψή του, το ίδιο βράδυ.

Πρόκειται για έναν 32χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι προέβη σε αυτήν επειδή είχε προσωπικές διαφορές με το γιο της λογίστριας, της οποίας το γραφείο έβαλε σαν στόχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πυροτεχνουργών, η έκρηξη προκλήθηκε από την τοποθέτηση μεγάλου μεγέθους τυποποιημένης κροτίδας που κυκλοφορεί στο εμπόριο και λόγω του κλειστού χώρου δημιουργήθηκε μεγάλης έντασης οστικό κύμα, το οποίο προκάλεσε τις ζημιές.

Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα, ενώ αργότερα σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Σχετικές ειδήσεις