ΕΛΛΑΔΑ

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Η γνωστή για την ακτιβιστική δράση της, πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (30/03) τουςμετανάστες και πρόσφυγες στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, ακούγοντας τους με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολλοί ανέφεραν ότι θέλουν να φύγουν προς την Ευρώπη, αλλά τα σύνορα είναι κλειστά.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», με τους οποίους συμπράττει, υποστηρίζοντας τη δράση τους. Εκεί, συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας νοσηλευόμενης εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα.

redgrave3

Η Βρετανίδα ηθοποιός αγκάλιασε πολλά μικρά παιδάκια και χαιρέτισε πολλές μητέρες, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι η είναι ντροπή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες και πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κλειστά τα σύνορα.

Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ρεντγκρέιβ επισκέπτεται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Είχε βρεθεί στη χώρα μας και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και βρέθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

Σχετικές ειδήσεις