ΕΛΛΑΔΑ

Εξέδιδε την ανήλικη κόρη φίλης της σε ηλικιωμένο και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις

Εξέδιδε την ανήλικη κόρη φίλης της σε ηλικιωμένο και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις

Συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε μια 41χρονη η οποία εξέδιδε σε ηλικιωμένο την ανήλικη κόρη της φίλης της, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Εκτός από την γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενη, το δικαστήριο τιμώρησε με φυλάκιση 6 ετών τον ηλικιωμένο (75 ετών), ενώ στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, στον καθένα.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2014, ύστερα από έρευνες του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε, η 41χρονη γυναίκα εξανάγκασε την ανήλικη από τη Βουλγαρία να συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με τον 75χρονο Έλληνα, πρώην εργολάβο.

Το κατηγορητήριο περιγράφει δύο ερωτικά «ραντεβού» το διάστημα από το καλοκαίρι του 2012 έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ένα στο εξοχικό του ηλικιωμένου κι ένα στο γραφείο του. Η παθούσα τότε ήταν 16 ετών, ενώ όλα συνέβαιναν εν αγνοία της μητέρας της.

Όπως διαπιστώθηκε η Γεωργιανή βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τα «δρώμενα».

Μία από τις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι έπεσε στα χέρια ενός γείτονα της κατηγορούμενης, με συνέπεια να ακολουθήσει καταγγελία στην Αστυνομία που την εντόπισε και την συνέβαλε, μαζί με τον συγκατηγορούμενό της, βάζοντας τέλος στο δράμα της ανήλικης. Ακολούθως, βρέθηκε και το πορνογραφικό υλικό που είχε καταγραφεί.

Η γυναίκα κρατείται αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, θα παραμείνει στις φυλακές.

Όσον αφορά τον συγκατηγορούμενό της, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος, απολογούμενος, είπε ότι δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη. Το θύμα, παρ’ ότι αναζητήθηκε, δεν εντοπίστηκε προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Σχετικές ειδήσεις