ΕΛΛΑΔΑ

«Stop» σε νέα διπλώματα οδήγησης για πάνω από δυο μήνες

«Stop» σε νέα διπλώματα οδήγησης για πάνω από δυο μήνες

Για περισσότερο από δυο μήνες έχουν παγώσει οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, με τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείο Μεταφορών να έχουν βάλει κυριολεκτικά “STOP” σε έκδοση νέων διπλωμάτων οδήγησης.

Το υπουργείο Μεταφορών «χρεώνει» την όλη εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στο κουαρτέτο των δανειστών, καθώς οι υπηρεσίες απέχουν από την εργασία τους, λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που ελάμβαναν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «τα Νέα», ταυτόχρονα έχει παγώσει και η διενέργεια ελέγχων στους δρόμους από τα Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου, όπως φαίνεται για τον ίδιο λόγο.

Αυτό σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν γρήγορα δίπλωμα οδήγησης είτε γιατί το χρειάζονται για τη δουλειά τους είτε γιατί το απαιτεί κάποια νέα εργασία που πιθανόν τους ενδιαφέρει, δεν μπορούν να εξεταστούν.

Την ίδια στιγμή, το κράτος φαίνεται χάνει έσοδα (π.χ. για κάθε δίπλωμα αυτοκινήτου στα κρατικά ταμεία καταλήγουν 70 ευρώ), ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες των σχολών εκπαίδευσης, λόγω έλλειψης «μαθητών».

Σχετικές ειδήσεις