ΕΛΛΑΔΑ

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο πλευρό των προσφύγων

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο πλευρό των προσφύγων

Εντείνει τις προσπάθειές του το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την ανακούφιση των προσφύγων, δίνοντας έμφαση στα παιδιά, καθώς το προσφυγικό ζήτημα παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το Ίδρυμα διευρύνει τις δράσεις του, στο πλαίσιο του προγράμματος «We care», το οποίο δημιούργησε και έθεσε σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2015.

Συγκεκριμένα, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε την Τετάρτη (30/03/2016) τη συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «STUF United Fund».

«Στην προσπάθειά μας, αυτή, έρχεται να προστεθεί και η πολύτιμη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Τάϊπέι στην Ελλάδα, μέσω της οποίας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «STUF United Fund», μας πρόσφερε 10.000 ζακέτες και 5.000 αδιάβροχα για να τα διαθέσουμε στους πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία τους αυτή μας συγκινεί ιδιαίτερα καθώς δηλώνει την εμπιστοσύνη τους στο Ίδρυμά μας και φανερώνει το μέγεθος της ευαισθησίας τους προς τις ταλαιπωρημένες οικογένειες που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους και κινδύνευσαν για να πάνε σε τόπους πιο φιλόξενους για μια νέα αρχή» δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη.

Η πρώτη διανομή των ζακετών και των αδιάβροχων πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, όπου μετέβησαν η κυρία Βαρδινογιάννη, η εκπρόσωπος της STUF United Fund, κυρία Sharon Chang, και ο Πρέσβης της Taiwan, κύριος Paul Kuoboug Chang, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνουμε ότι η προσφυγική κρίση είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να δώσουμε χέρι βοηθείας σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια για να είναι ο κόσμος καλύτερος για όλους... Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών γίναμε μάρτυρες πώς οι Έλληνες ορίζουν τη λέξη φιλανθρωπία που σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα, παρέχοντας φιλοξενία στους πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμά της είναι αφοσιωμένοι στη φιλανθρωπική δράση για μεγάλο διάστημα και θαυμάζουμε την καλή καρδιά και τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει».

Η διανομή των ζακετών και των αδιάβροχων συνεχίζεται. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους ζουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, θα ακολουθήσουν τα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις