ΕΛΛΑΔΑ

Η ωρολογιακή βόμβα του προσφυγικού μετρά αντίστροφα – Φόβοι για γενικευμένη έκρηξη

Η ωρολογιακή βόμβα του προσφυγικού μετρά αντίστροφα – Φόβοι για γενικευμένη έκρηξη

Οι πλέον μελανές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης γράφονται πια στον τόπο μας. Με χιλιάδες πρόσφυγες να βρίσκονται υπό κράτηση στα περίφημα hotspots, να έχουν απλώσει την απελπισιά τους σε σκηνές στην Ειδομένη και τον Πειραιά και κάποιοι να περιμένουν πότε ο μεταφραστής θα τους ενημερώσει ότι τα σύνορα άνοιξαν. Πώς να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη προφυλάσσει τον εαυτό της με συρματόπλεγματα και έχει καταστήσει την Ελλάδα... φυλακή της;

«ΤΡΥΠΙΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ - ΟΙ ΜΚΟ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μοιράζει «υποσχέσεις» ότι το αργότερο μέχρι τις 12 Απριλίου, θα έχουν μεταφερθεί σε Κέντρα Φιλοξενίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που αυτήν την στιγμή συνωστίζονται στο Λιμάνι του Πειραιά, ένα «τικ τακ» ακούγεται. Είναι η αντίστροφη μέτρηση μιας χαοτικής κατάστασης – ωρολογιακής βόμβας που όσο περνούν οι ώρες και ετοιμάζεται η έναρξη της επίσημης επαναπροώθησης την Δευτέρα (04/04/2016) εντείνεται η ανησυχία για το πότε και στα χέρια ποιων θα «σκάσει».

peiraias

Τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ειδομένη όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν, ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του, υποστήριξε ότι θα γίνει επέμβαση στην Ειδομένη σε τρεις εβδομάδες και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα χρησιμοποιηθεί ήπια αστυνομική βία. Λίγο παράδοξη αυτή η προαναγγελία για την εκκένωση της Ειδομένης και αρκετά πιο παράδοξη η φράση ότι θα χρησιμοποιηθεί… «ήπια αστυνομική βία».

Την ίδια ώρα ένα περίεργο κλίμα διαμορφώνεται στην Ειδομένη με ορισμένους κατοίκους να προχωρούν και σε επικίνδυνες πράξεις. Όπως αυτή με τον ιδιοκτήτη καντίνας που επιχείρησε να οργώσει υποτίθεται το χωράφι του στο οποίο έχουν κατασκηνώνει επάνω οικογένειες προσφύγων! Και σα να μην έφτανε αυτό, την επόμενη ημέρα συγγενικό του πρόσωπο προσπάθησε να εμποδίσει φορτηγό να αδειάσει καυσόξυλα για τους πρόσφυγες. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία στην Ειδομένη αυτές τις μέρες, κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ ότι: «Εκεί που υπήρχε αλληλεγγύη και ανθρωπιά, τώρα υπάρχει αγανάκτηση. Κυρίως οι αγρότες της περιοχής χάνουν τη δουλειά τους, αφού δεν μπορούν να σπείρουν αυτήν την εποχή τα υπό κατάληψη χωράφια τους»!

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.

Από τη μία έχει αφήσει ανεξέλεγκτες δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να παίζουν «βρώμικα παιχνίδια» για τα οποία, μάλιστα, πληρώνονται και από την άλλη εμφανίζει μία εγγενή αδυναμία να ελέγξει τις «προβοκάτσιες» και τις παρανομίες είτε προέρχονται από ορισμένους μετανάστες, είτε όμως και από δήθεν αγανακτισμένους Έλληνες.

Στη Χίο απέδρασαν από το hotspost της ΒΙ.ΑΛ περί τους 500 πρόσφυγες και μετανάστες –κυρίως οικογένειες με παιδιά - το μεσημέρι της Παρασκευής (01/04/2016).

xios

Την ίδια ώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε και ομάδα κατοίκων από τους Χαλκειούς έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση αλλά και το Δημαρχείο του νησιού.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Από τη Λέσβο ξεκινούν την Δευτέρα (04/04/2016) οι πρώτες επαναπροωθήσεις. Την μεταφορά τους ανέλαβε - μετά από διαγωνισμό - η τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «Turyol». Οι μετανάστες θα μεταφέρονται συνοδεία ανδρών της Frontex και με χειροπέδες...

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία στέλνει πίσω στη Συρία πρόσφυγες με το ζόρι!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σοκάρει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στην οποία υποστηρίζεται - μεταξύ άλλων - πως η Τουρκία επαναπαπροωθεί στη Συρία πρόσφυγες με τη βία!

Το απόγευμα της Παρασκευής (01/04/2016) ο πρόεδρος της ευρωομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφσταντ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως: «Οι αναφορές για αναγκαστικές επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία με τη βία στη Συρία σοκάρουν. Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι συνεργός σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου». Και συνέχισε: «Αν η Κομισιόν επιβεβαιώσει ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας θα πρέπει να επανεξεταστεί».

Αποκαλύψεις ΣΟΚ - Τουρκικές ΜΚΟ μεταφέρουν όπλα στον ISIS

Η Ρωσία υπέβαλλε στο Συμβούλιο του ΟΗΕ στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Τουρκία προμηθεύει με στρατιωτικό εξοπλισμό το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία.

«Η προμήθεια των όπλων στο ISIS γίνεται υπό την επίβλεψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών», ανέφερε ο ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ Vitaly Churkin μιλώντας σε ρωσικό κανάλι.

Μάλιστα, από τα στοιχεία των Ρώσων προκύπτει πως ο κύριος μεταφορέας όπλων και άλλος στρατιωτικών υλικών στον ISIS είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι' αυτόν το σκοπό. Η μεταφορά γίνεται μέσω αυτοκινητοπομπών - και αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας - όπως περιέγραψε αναλυτικά ο Churkin στην επιστολή προς τον ΟΗΕ.

Είναι ένα στοιχείο που περιπλέκει ιδιαιτέρως την κατάσταση και θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις