ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες δρομείς στον 11ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» (pics)

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες δρομείς στον 11ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» (pics)

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Μακεδονίας

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε» περισσότεροι από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης συμμετείχαν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας.

Στο Μαραθώνιο δρόμο των 42 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Άμπελ Κίμπετ Ροπ, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, με χρόνο 2 ώρες 17:41.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Κενυάτισσα Χέλεν Τζεπκοσγκέι Κιμούτα με χρόνο 2:41:00.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον. Στην αφετηρία, στην Πλατεία Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά, που διέδωσαν το μήνυμα «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος»

Η Οργανωτική Επιτροπή μοίρασε σε όλα τα παιδιά φακέλους με ειδικό χαρτί που περιείχε σπόρους, για να το φυτέψουν στο σπίτι τους και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από αυτή την εμπειρία.

Επιπλέον, αρκετοί δρομείς συμμετείχαν στον εκτός επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Δρόμο 1.000μ. για ΑΜΕΑ, που επίσης είχε εκκίνηση από την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ξεχωριστή αίγλη έδωσαν οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Οι Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Πύρρος Δήμας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή, Όθων Μοσχίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Αναστασία Κελεσίδου, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Γιάννα Χατζηιωάννου, Ευαγγελία Ψάρρα, Κλεάνθης Μπάργκας, Βούλα Ζυγούρη, Ελπίδα Ρωμάντζη, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Ποζίδης, Γιώργος Ποικιλίδης, Χριστίνα Γιαζιτζίδου έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ., όπου με τη δική του ομάδα βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης.

Πλέον, το ραντεβού όλων ανανεώνεται για τις 8 Οκτωβρίου 2016, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που υπόσχεται εξίσου μεγάλη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις