ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Αμετακίνητοι οι πρόσφυγες από το λιμάνι (photos - video)

Πειραιάς: Αμετακίνητοι οι πρόσφυγες από το λιμάνι (photos - video)

Το πρωί της Δευτέρας (04/04), δύο πούλμαν έφτασαν στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, με στόχο να παραλάβουν πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν σε πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Φωτογραφίες - βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Παράλληλα, από τα μεγάφωνα ακούγονταν προτροπές προς τους πρόσφυγες να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, ώστε να μεταφερθούν σε πιο φιλόξενους χώρους όπου οι συνθήκες διαβίωσής τους θα ήταν πολύ καλύτερες από αυτές τις οποίες αντιμετωπίζουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκείνοι όμως εμφανίζονταν αρνητικοί για μια ακόμα φορά να επιβιβαστούν στα πούλμαν, εκφράζοντας έτσι τη δυσπιστία και την ανασφάλειά τους, για την «επόμενη ημέρα».

peiraias 04.04c2

Κάποιοι ανέφεραν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, αρκεί εκεί να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης, ενώ αρκετοί εξέφραζαν τον φόβο ότι εάν τους μεταφέρουν σε δομή που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία μακριά από πόλη, θα ξεχαστούν από όλους.

Ομοεθνείς τους, που έχουν ήδη φύγει από τον Πειραιά, τους έχουν στείλει φωτογραφίες από τις δομές φιλοξενίας στις οποίες έχουν μεταφερθεί, αναφέροντάς τους ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές, και τους προτρέπουν να μη φύγουν από το λιμάνι.

Οι προσπάθειες να μεταπειστούν οι πρόσφυγες συνεχίζονται όλη την ημέρα και σήμερα.

Παράλληλα, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες παροχής ασύλου.

Εν τω μεταξύ, οδηγός πούλμαν, κατήγγειλε σήμερα ότι ήταν μάρτυρας περιστατικού με εθελόντρια η οποία συμβούλευε τους πρόσφυγες να μην φύγουν από τον Πειραιά, «υποσχόμενη» ότι θα τους δοθεί άσυλο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις