ΕΛΛΑΔΑ

«Μας σκοτώνουν» - Δείτε τη φωτογραφία από την Ειδομένη που συγκίνησε τους πάντες...

«Μας σκοτώνουν» - Δείτε τη φωτογραφία από την Ειδομένη που συγκίνησε τους πάντες...

Μια διαφορετική διαμαρτυρία, ειρηνική και με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, πραγματοποιήθηκε στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων.

Στην Ειδομένη, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι ζουν εδώ και μήνες κάτω από άθλιες συνθήκες αλλά με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια και να συνεχίσουν το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές.

Κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε "We are killed silently" («Μας σκοτώνουν σιωπηλά») μια ομάδα προσφυγόπουλωνξεκίνησε από τον καταυλισμό της Ειδομένης και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας ν' ανοίξουν τα σύνορα.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία έδωσε άδεια στα παιδιά να φτάσουν ως το φράχτη κι εκεί, αφού άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές και πέταξαν κάποια άλλα στην άλλη πλευρά, όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάθισαν για λίγο πάνω στις γραμμές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Δείτε στη gallery τη συγκινητική φωτογραφία

Σχετικές ειδήσεις