ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό - ΓΣΕΕ: Νέα 48ωρη απεργία - Συγκρότηση νέων οργάνων

Ασφαλιστικό - ΓΣΕΕ: Νέα 48ωρη  απεργία - Συγκρότηση νέων οργάνων

Στη συγκρότηση των οργάνων της προχώρησε η ΓΣΕΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης που προέκυψε από τις εκλογές του 36ου Συνεδρίου.

Το προεδρείο έχει ως εξής:

  • πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος,
  • γενικός γραμματέας Νίκος Κιουτσούκης,
  • αναπληρωτής γγ Θανάσης Δανούσης,
  • γραμματέας Οργανωτικού Ευάγγελος Μουτάφης.

Δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΕΑΚ, ενώ η θέση του αναπληρωτή προέδρου παραμένει κενή, έως ότου η ΕΑΚ λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, «λαμβάνοντας υπόψη τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τόσο στο ζήτημα του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, όσο και στο φλέγον θέμα του υπό κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου», αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή να καθορίσει, με βάση τις εξελίξεις, τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης της ήδη αποφασισμένης 48ωρης γενικής απεργίας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της με τίτλο "48ωρη απεργία κόντρα στα τερτίπια της κυβέρνησης", η ΓΣΕΕ κξάμει λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό, γεγονός που για ακόμη μία φορά έγινε εμφανές, από την μεταφορά του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, μία ημέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, ώστε να προχωρήσει στο καταστροφικό της έργο, εκμεταλλευόμενη τις Άγιες Ημέρες».

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα και όχι αργία και «γι' αυτό θα εντάξει στη 48ωρη Γενική Απεργία, τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η ΓΣΕΕ, μαζί με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες μέλη της, εργάζoνται για την επιτυχία των νέων απεργιών.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα μέτρα και τις πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Όσο οι λίστες των ανέργων αυξάνονται, όσο εξαθλιώνονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις