ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» της αστυνομίας επικίνδυνη εγκληματική ομάδα

Στη «φάκα» της αστυνομίας επικίνδυνη εγκληματική ομάδα

Εγκληματική ομάδα που κατηγορείται για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο Χαλάνδρι ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη μέλη της σπείρας.
Πρόκειται για έναν 27χρονο Αλβανό δραπέτη φυλακών και έναν 35χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπές από κοσμηματοπωλεία και πλαστογραφία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ενός ατόμου, δύο κλοπές από οικίες και μία από κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Στις 19 Ιανουαρίου 2015 στο Παλαιό Φάληρο, οι δράστες, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν άνδρα 45 ετών, τον οποίο στη συνέχεια απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον σε κλεμμένο όχημα, ενώ αργότερα, μετά από καταδίωξη αστυνομικών, τον εγκατέλειψαν στην περιοχή του Βύρωνα.

Επίσης, οι δράστες κατηγορούνται ότι διέρρηξαν σούπερ μάρκετ στην Ιεράπετρα Κρήτης, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος φιαλών ποτών, καθώς και οικίες στο Παλαιό Φάληρο και στη Ραφήνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις