ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερο από 1,5 τόνο χασίς έχει «ψαρέψει» μέχρι τώρα το λιμεναρχείο Κέρκυρας

Περισσότερο από 1,5 τόνο χασίς έχει «ψαρέψει» μέχρι τώρα το λιμεναρχείο Κέρκυρας

Μία νέα υπέρογκη ποσότητα ινδικής κάνναβης , έρχεται να προστεθεί στην μέχρι πρότινος τεράστια περισυλλογή χασίς από τη θαλάσσια και χερσαία περιοχή της νήσου Οθωνών, στα Διαπόντια Νησιά, ανεβάζοντας τα κιλά της εντοπισμένης ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από τον 1,5 τόνο.

Συγκεκριμένα σήμερα (14/4/2016) τα ξημερώματα, μέσα σε κρημνώδη περιοχή βόρεια των Οθωνών, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, επιμελώς κρυμμένοι , επιπλέον επτά σάκοι , οκτώ βαλίτσες και 31 μεγάλα δέματα, τα οποία περιείχαν περίπου 881 κιλά χασίς.

Τα επιπλέον κιλά της ναρκωτικής ουσίας, έρχονται να προστεθούν στα ήδη 630 κιλά περίπου που είχαν εντοπιστεί και περισυλλέγει τις προηγούμενες ημέρες από το λιμεναρχείο Κέρκυρας, στο νησί των Οθωνών.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, Σπυρίδων Χυτήρης, «οι έρευνες συνεχίζονται πυρετωδώς και η υπόθεση είναι ακόμη στα πλαίσια της προανάκρισης».

Η υπόθεση του εντοπισμού και περισυλλογής των ναρκωτικών ουσιών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή μετά από ενημέρωση που δέχθηκε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας και το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, από τις ιταλικές αρχές ότι φουσκωτό σκάφος μεγάλης ιπποδύναμης αποπειράθηκε να προσεγγίσει τις ακτές της γείτονας χώρας, προκειμένου να εκφορτώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, αλλά όταν έγινε αντιληπτό, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς Κέρκυρα ή Αλβανία.

Μέχρι τώρα, οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι που φέρεται ότι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, της μεταφοράς του παράνομου φορτίου, διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα χειριστή του ταχύπλοου φουσκωτού και μία 28χρονη γυναίκα που επέβαινε στο σκάφος και οι δύο αλβανικής υπηκοότητας.

Σχετικές ειδήσεις