ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (15/04) οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μη γίνει καμία απόλυση αναπληρωτών και να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Όπως επεσήμαναν, κάθε χρόνο προσλαμβάνονται σχεδόν 25.000 αναπληρωτές σε 25άρια-28άρια τμήματα, ενώ 180.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι έξω από τις δομές της Ειδικής Αγωγής και 60.000 προνήπια έξω από το νηπιαγωγείο.

«Μόνο για τη φετινή χρονιά έγιναν πάνω από 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ πάνω από 3.700, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, είναι τα κενά που καλύφθηκαν φέτος», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της 1ης ΕΛΜΕ, Δέσποινα Δάσιου και πρόσθεσε: «Από το 2010 και έπειτα οι διορισμοί είναι μηδενικοί, ενώ την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 30.000. Τα σχολεία, κυριολεκτικά, έχουν αδειάσει από εκπαιδευτικούς. Το ποσοστό των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών από το 9% το 2009 έχει εκτοξευτεί στο 18% σήμερα. Κανένας αναπληρωτής δεν περισσεύει και δεν πρέπει να πεταχτεί στην ανεργία».

Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις