ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Πάπα στη Μυτιλήνη - Συγκινητικές στιγμές στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας

Επίσκεψη Πάπα στη Μυτιλήνη - Συγκινητικές στιγμές στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας

Την ιδιαίτερη αγάπη του στα παιδιά έδειξε για άλλη μια φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφού σε κάθε ευκαιρία πλησίαζε κυρίως τα βρέφη τα οποία και τα έπαιρνε στην αγκαλιά του.

Αποστολή - Μυτιλήνη: Μαρία Γιαχνάκη

Το χαμόγελό του ταξίδεψε μέσα από το φωτογραφικό φακό σε όλο τον πλανήτη δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ανθρωπιάς, και αγάπης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιμούμενος την κίνηση Βαρθολομαίου πήρε κι εκείνος τα παιδιά στα χέρια του, φιλώντας τα στο μέτωπο ενώ πρωτύτερα παρακολουθούσε τις κινήσεις του Πατριάρχη με διάπλατο χαμόγελο.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να βρίσκονται κοντά τους αποτύπωναν όλες τις στιγμές με τα τηλέφωνά τους και δίνουν χαρτάκι με μηνύματα στα χέρια των προκαθήμενων.

Οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες που ήταν εκεί κραύγαζαν σε ήχους γιορτής, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όταν γιορτάζουν κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.

Για αρκετή ώρα οι μεταφραστές ψιθύριζαν στα αυτιά των προκαθημένων τα μηνύματα των μικρών παιδιών, ενώ παρά την τάξη που είχε καθορισθεί από νωρίς δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Ένα μικρό παιδί μάλιστα έδωσε στον πάπα ένα γράμμα για να το δώσει στους συγγενείς του στην Νότια Ιταλία προκειμένου να τους ενημερώσει που βρίσκεται.

Αυτό το γράμμα συγκίνησε τον Πάπα τόσο πολύ που είπε στο μικρό αγόρι ότι οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να το βοηθήσουν

Σχετικές ειδήσεις