ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Παζάρια για καλό σκοπό

Πάσχα 2016: Παζάρια για καλό σκοπό

Λαμπάδες, πασχαλινά αυγά, διακοσμητικά, φαγητά, μαρμελάδες και άλλα δώρα μπορεί κανείς να βρει στα πασχαλινά παζάρια που ανοίγουν τις πόρτες τους αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, για να ενισχύσουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αδέσποτα ζώα, νέους δημιουργούς, εκπαιδευτικά έργα και άλλα.

Ξεblogάρισμα
Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, η ομάδα Ξεblogάρισμα διοργανώνει πασχαλινό παζάρι στο Κτήριο των Ελλήνων Αρχαιολόγων Ερμού 134 από τις 11 ως τις 20.00 το Σάββατο και 11 με 18.00 την Κυριακή για τα παιδιά ως τριών ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και για τις άπορες γυναίκες των Γυναικείων Φυλακών Ελαιών Θήβας. Σημαντικό μέρος, επίσης, στο διήμερο αποτελεί η συλλογή ειδών που χρειάζονται στις φυλακές, όπως γυναικείες φόρμες, τζιν, μπλουζάκια, είδη υγιεινής (σερβιέτες, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, καθαριστικά, απορρυπαντικά), παιδικά είδη φροντίδας (πάνες, σαμπουάν, κρεμούλες σώματος) και τηλεκάρτες των 5 ευρώ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού
Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού ετοίμασαν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, δώρα αλλά και χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές.
Tα μπαζάρ του Οργανισμού πραγματοποιηθούν στο Golden Hall στο Μαρούσι (11-28/4), στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, (16-17/4), στο Σταθμό Μετρό Συντάγματος, (20-21/4), στο Athens Metro Mall, Λ. Βουλιαγμένης 276, 'Αγιος Δημήτριος, (20-22/4), Μαρίνα Ζέας Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, (22-25/4), στη Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, (23-24/4) και στις 22/4 στην κεντρική πλατεία του δήμου Ιλίου, στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου στα Μέγαρα, στις 25/4 στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Αιγάλεω και στις 27/4 στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Φλόγα
Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια μας περιμένει όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όλες τις ώρες της ημέρας να προμηθευτούμε λαμπάδες του συλλόγου στο «Σπίτι των παιδιών» στο Γουδή, Αιγίου 6 - 8, δίπλα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Zωοφιλική ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ)
Αντικείμενα για το σπίτι αλλά και τους τετράποδους φίλους, φαγητά, γλυκά θα [προσφέρονται στις 16 και 17 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Πουσουλίδου 10. Επίσης, Εθελοντές θα ενημερώσουν για το έργο τις ανάγκες της ένωσης και για κάποια από τα ζωάκια που ψάχνουν σπίτι.

Stray.gr
Οι εθελοντές του Stray.gr, του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, στήνουν το πασχαλινό παζάρι τους το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2016, (10:00-20:00), στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, απέναντι από την Τεχνόπολη - Γκάζι με λαμπάδες, σοκολατένια αυγά, κοσμήματα με ζωάκια, χειροποίητα σαπούνια και κεριά. Θα υπάρχουν, επίσης, σκυλάκια και γατάκια που περιμένουν να υιοθετηθούν.

Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ
Πασχαλιάτικο μπαζάρ με τη συμμετοχή είκοσι καλλιτεχνών διοργανώνει, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, από τις 11:00 ως τις 19:00, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, η Ομάδα Εθελοντισμού ΣΤΗΡΙΞΗ του Συλλόγου Αποφοίτου Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις, που υποστηρίζει από το 2011 άπορες, πολύτεκνες οικογένειες, τις οποίες υπέδειξε το Κ.Υ.Α.Δ.Α του Δήμου Αθηναίων.
Δώρα, κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, κατασκευές από μαλλί και χαρτί, καδράκια, τσάντες, δημιουργίες με φελτ, βιβλία, γλυκά και πολλά άλλα, σε τιμές που ξεκινούν από ένα ευρώ.

Αμυμώνη
Δύο πασχαλινά παζάρια στο The Mall και στο Golden Hall διοργανώνει, από τις 7 έως τις 21 Απριλίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Λαμπάδες, χειροποίητα διακοσμητικά και δώρα περιμένουν τους επισκέπτες.

Οι «Φίλοι του Μόντε»
Οι «Φίλοι του Μόντε» είναι ομάδα εθελοντών που στηρίζει τα παιδιά ενός μικρού χωριού στην Ουγκάντα της Αφρικής. Διοργανώνουν ένα πασχαλινό μπαζάρ στον χώρο του ΜΕΤApolis, Αιόλου 48-50, Αθήνα) την Παρασκευή, 15 Απριλίου από τις 16.00 ως τις 21.00 και το Σάββατο 16, από τις 10:00 ως τις 21:00, με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου του Μόντε και το στρώσιμο ενός γιορτινού πασχαλινού τραπεζιού για 1.600 παιδιά του χωριού.
Εκτός από χρωματιστές λαμπάδες, στο μπαζάρ θα πωλούνται, μεταξύ άλλων,παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, στολίδια, κουλουράκια, κ.α

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, καλούν μικρούς και μεγάλους το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου στο 19ο Πασχαλινό Παζάρι τους, από τις 10:30 ώς τις 16:00 στο Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά
Πρωτότυπα, χρήσιμα, οικονομικά δώρα, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, φυτά, βιολογικά προϊόντα, το «μικρό μοναστηράκι» θα πωλούνται και τα έσοδα θα συμβάλουν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Μουσείου και των Φίλων. Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ενώ στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν για τα παιδιά οργανωμένα παιχνίδια με ζωντανή μουσική από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ, με συμμετοχή πέντε ευρώ.

MONUMENTA και τα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ
H MONUMENTA και τα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ οργανώνουν το πασχαλινό τους μπαζάρ τo Σάββατο 16, 5-8μμ, και την Κυριακή 17 Απριλίου, 11πμ-8μμ, στο κτήριο της οδού Παλλάδος 21, πλατεία Ηρώων, Ψυρρή με λαμπάδες, παιχνίδια, βιβλία, κεραμικά, πάνινες τσάντες, κούπες, κοσμήματα, σαπουνάκια, σημειωματάρια και άλλα πολλά.
Οι αγορές ενισχύουν τις δράσεις της MONUMENTA, του πολιτιστικού συλλόγου ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, που δραστηριοποιείται στις γειτονιές Κεραμεικού, Μεταξουργείου Ψυρρή, νέους δημιουργούς και μικρούς παραγωγούς.
Τα μπαζάρ των MONUMENTA και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ πάντα περιλαμβάνουν ομιλίες και παρουσιάσεις νέων βιβλίων. Στο φετινό θα παρακολουθήσουμε την ομιλία με θέμα "Καταγράφοντας τα κτήρια της Θεσσαλονίκης" (Σάββατο, 6μ.μ.), να διαβάσουμε το νέο βιβλίο της MONUMENTA "Πράττουμε για τα μνημεία της Νάξου" (Κυριακή, 1μ.μ.) και να ζωγραφίσουμε -παιδιά και μη- καλαθάκια και αυγά.

Σχετικές ειδήσεις