ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας κατά ασφαλιστικού και φορολογικού (vid)

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας κατά ασφαλιστικού και φορολογικού (vid)

Συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Χαυτεία με τους διαδηλωτές στη συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο - ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και το νομοσχέδιο της νέας φόρο λεηλασίας . Δεν σταματούν όμως εκεί. Εκτός από τα παραπάνω που θα επιβαρύνουν τον λαό με 5,4 δις ευρώ, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να νομοθετήσει κι επιπλέον 'προληπτικά' μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών έχουν καταλάβει από τις 6:00 το πρωί της Μ.Δευτέρας το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Λυκούργου και Αθηνάς), «το οποίο λειτουργεί, σήμερα, ως κέντρο αγώνα για την υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων και του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης», όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας-αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από τη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 έως και την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετέχει η Λαϊκή Ενότητα, η ΓΣΕΕ καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων και πολιτικοί σχηματισμοί.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις