ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ο Πειραιάς «βουλιάζει» και η Μυτιλήνη «φλέγεται» (photos, video)

Προσφυγικό: Ο Πειραιάς «βουλιάζει» και η Μυτιλήνη «φλέγεται» (photos, video)

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησής του έως τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά ενόψει της αυξημένης κίνησης του Πάσχα. Την ίδια ώρα, «βράζει» η Μυτιλήνη από εγκλωβισμένους που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Η τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά, δίνει τον αριθμό των 2.680 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και στην Πέτρινη Αποθήκη.

prosfiges copy

Μάλιστα, το πρωί έφτασαν εκεί 27 ακόμα άτομα, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο είχε παραλάβει 17 άτομα από τη Μυτιλήνη και 10 από τη Χίο.

Παράλληλα, στη Μυτιλήνη, το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας να διαμαρτύρονται τόσο για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί όσο και για τις επαναπροωθήσεις τους στην Τουρκία.

lesvos2 copy

Χθες το απόγευμα, ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιτέθηκε, αρχικά φραστικά και στη συνέχεια ακόμα και με μπουκάλια νερού, κατά του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του, στον καταυλισμό.

Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

lesvos1 copy

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήλικοι οι οποίοι κρατούνται σε ειδική πτέρυγα έσπασαν την κλειδαριά και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους κρατούμενους πρόσφυγες.

Μάλιστα, μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 10 τραυματισμούς, με τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο ιατρείο του καυταλισμού, εκτός από μια περίπτωση που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε βίντεο από τον καταυλισμό:

(Πηγή φωτογραφιών: lesvosnews.gr, eurokinissi)

Σχετικές ειδήσεις