ΕΛΛΑΔΑ

«Παναγία Τήνου»: Σταθεροποιήθηκε το πλοίο - Έρευνα στα ύφαλά του

«Παναγία Τήνου»: Σταθεροποιήθηκε το πλοίο - Έρευνα στα ύφαλά του

Το ρήγμα που προκάλεσε την εισροή υδάτων στο πλοίο «Παναγία Τήνου», με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να βυθιστεί μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, θα αναζητήσουν δύτες σε νέες έρευνες σήμερα Μεγάλη Τετάρτη.

Στόχος της επιχείρησης, που θα διεξαχθεί από ιδιώτες δύτες και υπό τον συντονισμό ειδικών συνεργείων, είναι να εντοπιστεί το ρήγμα και να στεγανοποιηθεί ενώ παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για απάντληση των υδάτων.

Χθες, οι δύτες που είχαν βουτήξει στο ίδιο σημείο, δεν κατάφεραν να διακρίνουν πολλά πράγματα καθώς τα νερά ήταν θολά από λάσπη.

Πλέον, με το πλοίο να έχει σταθεροποιηθεί, τα νερά θα είναι πιο καθαρά γεγονός που αναμένεται να κάνει το έργο των δυτών πιο εύκολο.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο όπου βρίσκεται στο «Παναγία Τήνου» έχουν τοποθετηθεί πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα. Δίπλα του -για λόγους ασφαλείας- βρίσκονται δύο αντιρρυπαντικά σκάφη και δύο ρυμουλκά.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν, χθες Μεγάλη Τρίτη, έγινε γνωστό ότι το ΝΑΤ, από τις 18 Απριλίου σε σχετική επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε αναφέρει ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» είχε παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) , Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Προσθέτουν ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

Υπενθυμίζεται ότι το «Παναγία Τήνου» ήταν δεμένο στην πύλη Ε4 του λιμανιού του Πειραιά, δίπλα από την πύλη Ε3, όπου δένουν τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια για την Κρήτη. Μόλις το «Παναγία Τήνου» πήρε κλίση, χρειάστηκε να μετακινηθεί ένα πλοίο που βρισκόταν δίπλα του ενώ πλέον εξετάζεται το αν θα γίνει επανακαθορισμός των θέσεων των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια Πειραιάς - Κρήτη, για λόγους ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις