ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Συνελήφθησαν οι δράστες που σκότωσαν τον Αντώνη Ιωάννου

Βόλος: Συνελήφθησαν οι δράστες που σκότωσαν τον Αντώνη Ιωάννου

​Μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 92χρονου συνταξιούχου υπαλλήλου της Εμπορικής Τράπεζας, Αντώνη Ιωάννου στο Βόλο.

Ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 12ης Απριλίου σε παρακείμενη αποθήκη του σπιτιού του, ενώ οι χώροι είχαν ερευνηθεί.

Σύμφωνα με το e-volos.gr, δράστες είναι πέντε άτομα ηλικίας 34, 39, 41, 57 και 63 ετών, οι οποίοι το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ομολόγησαν τις πράξεις τους και μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της ληστείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα είχε βρεθεί με τα χέρια δεμένα με σύρμα στο σπίτι του. Η δολοφονία του συνταξιούχου, αποκαλύφθηκε όταν η γειτόνισσα του –τις αυλές των σπιτιών τους χωρίζει ένας χαμηλός τοίχος- άκουσε βογκητό πόνου από τη μονοκατοικία του ηλικιωμένου.

Του φώναξε αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά εκείνος δεν έδωσε καμία απάντηση. Φαίνεται ότι εκείνη τη στιγμή ο άτυχος ηλικιωμένος άφηνε την τελευταία του πνοή, στα χέρια των ληστών.

Η γυναίκα κάλεσε το ΕΚΑΒ, ενώ διασώστες όταν έσπευσαν στο σημείο ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία. Το φρικτό έγκλημα σόκαρε την τοπική κοινωνία.