ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη (4/5) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη (4/5) - Αναλυτική πρόγνωση

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη καθώς θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη εφαρμογή.

Στην Αττική λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν οι οποίες βαθμιαία από νωρίς το μεσημέρι θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από αργά το μεσημέρι και κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Άστατος νεφελώδης και με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, κυρίως στα δυτικά, από αργά το βραδυ.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όποτε θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από αργά το βράδυ.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στην Κρήτη. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις