ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος των Anonymous και η Τράπεζα της Ελλάδας - Ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα της (vid)

Στόχος των Anonymous και η Τράπεζα της Ελλάδας - Ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα της (vid)

Σε ανακοίνωσή τους, οι χάκερς ισχυρίζονται ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα της Τράπεζα της Ελλάδας, χθες Τρίτη 4 Μαΐου και για περίπου έξι ώρες.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΔΙΗΡΚΗΣΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ

Η ομάδα χάκερ Anonymous, ισχυρίζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιχείρησης #OpIcarus, δηλαδή «Επιχείρηση Ίκαρος».

Προσθέτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

Σε ανακοίνωσή τους που χρονολογείται στις 2 Μαΐου, οι Anonymous αναφέρουν: «Τι λογικό ο Ίκαρος να βρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Χαιρετούμε τον κόσμο και το Παγκόσμιο Τραπεζικό Καρτέλ. Είμαστε ανώνυμοι… Ρίχνουμε εδώ και καιρό την ιστοσελίδα της ΤτΕ. Αυτή είναι η αρχή μιας επιχείρησης 30 ημερών κατά διάφορων κεντρικών τραπεζικών συστημάτων ανά τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο των Anonymous:

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν προχώρησαν σε μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS attack). Έτσι ονομάζονται οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.


Σχετικές ειδήσεις