Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Σε εξέλιξη τα συλλαλήτηρια στο κέντρο της Αθήνας (photos, videos)

Newsbomb

Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την Κυριακή 8 Μαΐου, βγάζει στους δρόμους τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων.

Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Καθώς η χώρα παραλύει από την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (06-07/05), τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

athina7b

Στις 11:00 το πρωί το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και λίγο αργότερα ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα, με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην κεφαλή της.

athina3b

Οι δρόμοι της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της Αθήνας έκλειναν καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς την πλατεία Συντάγματος.

athina5b
athina10b

Γύρω στις 12:30 η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή.

athina16b

Στην Ομόνοια ο Δημήτρης Κουτσούμπας προχώρησε σε δήλωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση».

«Δύο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα».

Δείτε στο cnn.gr τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλωνη ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα.

Λίγα λεπτά πριν από τη μία, ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή.

athina20b

Η πορεία έφτασε μπροστά στο Κοινοβούλιο στη μια και μισή.

athina33b

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ