ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήρια για το φοροασφαλιστικό και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήρια για το φοροασφαλιστικό και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχέδιου για το ασφαλιστικό- φορολογικό από τη Βουλή, αλλά και για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋλαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου μίλησαν στους συγκεντρωθέντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Τάσος Φωκιανίδης.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν περιορισμένη και ο πρόεδρος του ΕΚΘ ανακοίνωσε ότι η καθιερωμένη πορεία προς το κέντρο της πόλης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ακυρώθηκε. Όπως έκανε γνωστό, αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη των καπνεργατών στο σημείο που δολοφονήθηκαν τον Μάη του ΄36.

Νωρίτερα, στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό, κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατέληξαν στο μνημείο των καπνεργατών όπου κατέθεσαν στεφάνια και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Επίσης, μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ενώ μια ακόμα πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν διαδηλωτές που αντιτίθενται στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Μάλιστα, ομάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους καταστημάτων που λειτουργούσαν, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια.

Η τροχαία από το πρωί είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους περιμετρικά από τα σημεία των συγκεντρώσεων και λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Σχετικές ειδήσεις