ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πλ. Συντάγματος: Αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν γνωστό δημοσιογράφο

Επεισόδια Πλ. Συντάγματος: Αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν γνωστό δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος του Star, ο οποίος κάλυπτε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του την μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων δέχτηκε επίθεση αντεξουσιαστές αλλά κατάφερε να ξεφύγει αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Νωρίτερα μεγάλη ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος όταν ομάδα νεαρών ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 20.30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επι της Λεωφόρου Βασιλεως Κωνσταντίνου. Μετά από λίγα λεπτά οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευε βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια". Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους.

Σχετικές ειδήσεις