ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Πρόχειρη και αποσπασματική η δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία των οίκων ανοχής

Δήμος Αθηναίων: Πρόχειρη και αποσπασματική η δημόσια διαβούλευση για τη λειτουργία των οίκων ανοχής

Την αντίδραση του δήμου Αθηναίων προκάλεσε η δημόσια συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής, σχετικά με την πολιτική παρέμβαση 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους Τάσο Κουράκη και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο Δήμος Αθηναίων χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει, υπενθυμίζοντας ότι το 2012, ο δήμος πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τη ριζική αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία τους και το οποίο σήμερα, όπως σημειώνει, «λόγω της υποκριτικής και προσχηματικής αυστηρότητάς του, καθίσταται ουσιαστικά ανεφάρμοστο».

Όπως τονίζεται από τον δήμο Αθηναίων, από τις 230 αιτήσεις λειτουργίας που έχουν κατατεθεί, μόνο μία βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης. Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει, «να δημιουργείται ένα εκτεταμένο τοπίο ανομίας, ιδιαιτέρως προβληματικό για τους τομείς της δημόσιας υγείας και της ομαλής λειτουργίας της ζωής των κατοίκων, σε γειτονιές της Αθήνας».

«Προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης, πρέπει ο πολιτικός κόσμος να τα αντιμετωπίζει συνολικά και με τόλμη και όχι ευκαιριακά, στο πεδίο των εντυπώσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις