ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Πρόσφυγας βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι

Ιωάννινα: Πρόσφυγας βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι

Ξεχώρισε η κίνηση ενός πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος βρήκε ένα πορτοφόλι με ικανό χρηματικό ποσό αλλά και πολλές πιστωτικές κάρτες κι έσπευσε να αναζητήσει τον κάτοχό του ώστε να του το παραδώσει.

Ο 22χρονος Ασίμ, είναι πρόσφυγας από τη Δαμασκό, ο οποίος, με τη μητέρα του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ταξίδεψε από την Ειδομένη και ζει τον τελευταίο μήνα στο κέντρο φιλοξενίας στο Τσεπέλοβο.

Πριν από λίγες ημέρες, εντόπισε στην άκρη του δρόμου, έξω από μια ταβέρνα, ένα πορτοφόλι, με ικανό χρηματικό ποσό και πολλές πιστωτικές κάρτες.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισε να αναζητά τον άνθρωπο που το είχε χάσει. Με το πορτοφόλι στο χέρι, όπως αφηγείται μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας νεαρός σερβιτόρος, ο Ασίμ, μπήκε στην ταβέρνα και είπε πως κάποιος το έχασε και ότι θα πρέπει να τον αναζητήσουν.

Ο Ασίμ άφησε το πορτοφόλι στον σερβιτόρο, ο οποίος από τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μαζί με τα χρήματα κατάλαβε πως ανήκει σε μοτοσικλετιστή που βρισκόταν νωρίτερα στην ταβέρνα.

Κατόπιν, τηλεφώνησε στο αστυνομικό Τμήμα των Κήπων και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον μοτοσικλετιστή κοντά στα Ιωάννινα, τον ενημέρωσαν για το πορτοφόλι του και εκείνος επέστρεψε στο Τσεπέλοβο για να το παραλάβει.

Ελάχιστη η προσφυγική ροή

Μόλις μια βάρκα με 47 επιβαίνοντες, πρόσφυγες και μετανάστες, πέρασε στη Χίο από χθες Κυριακή (15/05) έως και σήμερα Δευτέρα. Αυτή ήταν και η μοναδική άφιξη στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εγκλωβισμένοι στα νησιά, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και καταγεγραμμένοι στα hot spot των τριών νησιών (Χίος, Μυτιλήνη και Σάμος), ζουν σήμερα 6.825 άτομα. Ειδικότερα, καταγεγραμμένοι στο hot spot της Μόριας βρίσκονται 3.652, στη Χίο 2.287 και στη Σάμο 886.

Εν τω μεταξύ, σε 54.469 ανέρχονται οι πρόσφυγες σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά οι πρόσφυγες υπολογίζονται σε 8.556, από τους οποίους οι 49 είναι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.475 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.039 και στη νότια Ελλάδα 324.

Στο camp της Ειδομένης παραμένουν 9.220 πρόσφυγες και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.061. Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 29.075 πρόσφυγες.

Δείτε ΕΔΩ τις προσφυγικές ροές αναλυτικά

Σχετικές ειδήσεις