ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει τέλος Μαΐου η Ναυτική Εβδομάδα

Ξεκινάει τέλος Μαΐου η Ναυτική Εβδομάδα

Η «Ναυτική Εβδομάδα Βόλος 2016» θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Οι εκδηλώσεις, θα διαρκέσουν από 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Θεσσαλίας, τις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Θα συμμετάσχουν πολλοί φορείς και σύλλογοι και η εορταστική εβδομάδα θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων και χορωδιών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική παραλία του Βόλου, στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ περιλαμβάνεται και "Νυχτερινός περίπλους του Παγασητικού", με την συνοδεία μουσικής.

Κατά τον φετινό εορτασμό, η Μητρόπολη Δημητριάδος θα τιμήσει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για την καίρια συμβολή του στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και για την διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και των θαλασσών της χώρας.

Επίσης, θα γίνει αποκάλυψη αναμνηστικής τοιχογραφίας της Urbanact στο Λιμάνι του Βόλου, αλλά και επίδειξη - παρουσίαση της πρώτης επίσημης προσπάθειας από Έλληνα αθλητή, τον Χρόνη Χλίτσιο, να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας σε κατάδυση! Το γεγονός, θα αποτελέσει μία επίδειξη, εν όψει της μεγάλης προσπάθειας κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ από τον ίδιο αθλητή στο τέλος του καλοκαιριού.

Σχετικές ειδήσεις