ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες οι μετανάστες που έστειλαν οι Σκοπιανοί πίσω στην Ελλάδα

Χιλιάδες οι μετανάστες που έστειλαν οι Σκοπιανοί πίσω στην Ελλάδα

Μαζικές είναι οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα Σκόπια στην Ελλάδα, τους τελευταίους δύο μήνες.

Όπως αναφέρει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν περάσει παράνομα στη γειτονική χώρα και επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα, φτάνουν τους 11.803.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος» αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν αυτές οι επαναπροωθήσεις ξεκινά στις 8 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν την απόπειρα εκατοντάδων προσφύγων να περάσουν στα Σκόπια.

Τότε, κρατώντας ένα σχοινί ο ένας πίσω από τον άλλο, πρόσφυγες - που ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης παραπλανημένοι από ένα φυλλάδιο, αλλά αποφασισμένοι να φτάσουν στα Σκόπια, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά - προσπάθησαν να περάσουν ένα ποτάμι λίγα μέτρα από τα σύνορα.

Στο διάστημα που ακολούθησε, οι αρχές των Σκοπίων ανακοίνωναν κατά διαστήματα νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων από το έδαφός τους, με το φαινόμενο να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις