ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Egyptair που συνετρίβη στη Μεσόγειο

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Egyptair που συνετρίβη στη Μεσόγειο

Μετά το πολύωρο θρίλερ, εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 16:00 σήμερα, Πέμπτη (19/05/2016) κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Αιγυπτιακής εταιρείας Egyptair, που είχε χαθεί τα ξημερώματα από τα ραντάρ.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο μεγάλα πορτοκαλί κομμάτια, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην άτρακτο του μοιραίου Airbus A320, εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 230 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Κρήτης.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίσθηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκαφός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των των αιγυπτιακών αερογραμμών», έγραφε το επείγον τηλεγράφημα του Πρακτορείου.

Επί της ουσίας, τα συντρίμμια εντοπίζονται 100 ναυτικά μίλια δυτικότερα από το σημείο, όπου η πτήση MS804 είχε δώσει το τελευταίο στίγμα, προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Αντίστοιχες αναφορές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από την ΕΡΤ, φαίνεται να είχαν λάβει και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως και το Λιμενικό Σώμα αλλά και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα δύο μεγάλα τμήματα εντοπίστηκαν από σκάφος τύπου C-295 της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρώτο κομμάτι είναι μακρόστενο και το δεύτερο έχει παραλληλόγραμμο σχήμα, σύμφωνα, πάντα, με την ΕΡΤ και ανήκουν κατά πάσα πιθανότητα στο τμήμα σωστικών μέσων του Airbus.

Μετά την τραγική αυτή εξέλιξη, οι ελπίδες για τις ζωές των επιβαινόντων εξανεμίζονται...

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της εξαφάνισης του αεροπλάνου

Νωρίτερα, ξένα δίκτυα μετέδιδαν την είδηση: «Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου».

Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος, την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες των αρχών κινήθηκαν στην περιοχή νοτίως της Καρπάθου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις