ΕΛΛΑΔΑ

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Γλύφα: Θάλασσα και λασπόνερα έγιναν ένα (pics)

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Γλύφα: Θάλασσα και λασπόνερα έγιναν ένα (pics)

«Άνοιξαν» οι ουρανοί και στην ανατολική Φθιώτιδα το απόγευμα του Σαββάτου (22/5/2016) με αποτέλεσμα τα λασπόνερα να γίνουν ένα με τη θάλασσα.

Η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε χειμάρρους, ενώ ένα ρέμα φούσκωσε και υπερχείλισε ενώ τα ορμητικά νερά κατέβασαν μέχρι τη παραλία χώματα και φερτές ύλες.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στον οικισμό «Παγώνι» κάποιοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα εξοχικά τους, αφού το νερό σε κάποια σημεία έφτανε το μισό μέτρο και δεν μπορούσαν να βγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί οι κάτοικοι ήταν στο πόδι. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (22/5/2016) έχουν πιάσει δουλειά τα συνέργεια του δήμοι ενώ στη Γλύφα βρέθηκε το πρωί και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος μαζί με αντιδημάρχους για να συντονίσουν τα συνεργεία του Δήμου.

«Η θάλασσα έγινε ένα με τη λάσπη. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει ρίξει τόσο νερό στη Γλύφα. Τα περισσότερα ελαιοπερίβολα είναι πλημμυρισμένα. Δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος. Καθαρίζουμε στην παραλία και περιμένουμε και το μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής από Λαμία, που έρχεται για να βοηθήσει. Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για τη Γλύφα...», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δείτε φωτογραφίες της παραπάνω gallery τα μηχανήματα να καθαρίζουν τις λάσπες στον κεντρικό παραλιακό δρόμο που είχε σκεπαστεί από τη λάσπη.

Σχετικές ειδήσεις