ΕΛΛΑΔΑ

Πούτιν σε Παυλόπουλο: Έχουμε βαθιές σχέσεις με την Ελλάδα (pics+vid)

Πούτιν σε Παυλόπουλο: Έχουμε βαθιές σχέσεις με την Ελλάδα (pics+vid)

Την πόρτα του Προέδρικου Μεγάρου πέρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου τον υποδέχθηκε ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στην προεδρία της Δημοκρατίας», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε: «Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη».

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις». Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

«Διανύουμε δύσκολους καιρούς και για την οικονομία και για την ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να ψάξουμε τις λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αυτήν την ευκαιρία στην Ελλάδα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις... Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που στηρίζετε την επίσκεψή μας στο Άγιο Όρος. Να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων, κάτι που θα γίνει αργότερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει. Τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 523% η άφιξη Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πούτιν.

Στη συνέχεια ο Βλ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Το Newsbomb.gr μεταδίδει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις