ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Παρέμβαση της Ελλάδας για την κρίση στη Μ. Ανατολή αποδέχεται ο Πούτιν

Αποκλειστικό: Παρέμβαση της Ελλάδας για την κρίση στη Μ. Ανατολή  αποδέχεται ο Πούτιν

Σε ιδιαίτερα θετικό, έως και θερμό κλίμαπραγματοποιήθηκαν οι επαφές του Ρώσου ΠροέδρουΒλ. Πούτινμε τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠρ. Παυλόπουλοκαι τον πρωθυπουργόΑλ. Τσίπρα.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στις συνομιλίες αυτές τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή.

Ειδικά ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποδέχτηκε ειδικό ρόλο για την Ελλάδα, στην κρίση στη Μ. Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στον πόλεμο στη Συρία, στο πνεύμα και τη λογική που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τόνισε ότι ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία θα πρέπει να συνεργαστούν για τον τερματισμό αυτού του πολέμου που έχει επιφέρει πελώρια ανθρωπιστική κρίση, με εκατομμύρια πρόσφυγες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας.

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν συμφώνησε –και το τόνισε αυτό και στον Πρ. Παυλόπουλο και στον Αλ. Τσίπρα- ότι η Ελλάδα μπορεί να διαμεσολαβήσει στην επίτευξη ενός ευρέος μετώπου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών του ISIS.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό, σε αυτό ειδικά το ζήτημα οι διαφορές της Ρωσίας με τη Δύση δεν είναι σημαντικές.

Επίσης, υπήρξε συναντίληψη και στο ότι η Ελλάδα μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τερματισμό της κρίσης της Ρωσίας με την Ε.Ε. για το θέμα της Ουκρανίας και στον σταδιακό τερματισμό των εμπάργκο εκατέρωθεν.

Αλλά και στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν (ενεργειακά, τουρισμός, εξαγωγές αγροτικών προϊόντων απ’ την Ελλάδα στη Ρωσία, συνεργασία σε θέματα νέων τεχνολογιών) επίσης το κλίμα ήταν θετικό.

Υ.Γ. Για την ιστορία, στις συναντήσεις ο Βλ. Πούτιν έπινε τσάι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ «σκέτο» νεράκι…

Σχετικές ειδήσεις