ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την επιχείρηση στην Ειδομένη σειρά παίρνουν Πειραιάς κι Ελληνικό-Στους 53.221 οι εγκλωβισμένοι

Μετά την επιχείρηση στην Ειδομένη σειρά παίρνουν Πειραιάς κι Ελληνικό-Στους 53.221 οι εγκλωβισμένοι

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι το άδειασμα του Πειραιά και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού, σύμφωνα με τονυπεύθυνο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Μεταναστευτική Πολιτική,Γιώργο Κυρίτση.

Η Ειδομένη αδειάζει, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα Σάββατο (28/05) στο Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επόμενη η φάση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, θέλει το άδειασμα του λιμανιού του Πειραιά και η αποσυμφόρηση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε επίσης ότι «διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα επί τη βάσει δημοσιευμάτων για καταγγελίες για πορνεία στον καταυλισμό του Ελληνικού, δεν είχε γίνει καταγγελία επίσημη» ενώ χαρακτήρισε «λίγο ηρωική» τη δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ότι δεν θα δεχθεί μετανάστες πριν συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

«Πουθενά δεν πάνε πρόσφυγες αν δεν έχει προϋπάρξει συνεννόηση, ο κ. Βίτσας είναι σε επαφή, γίνεται σχεδιασμός με ορίζοντα το φθινόπωρο για αναλογική κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα», επεσήμανε ο βουλευτής.

Παράλληλα, στους 53.221 ανέρχονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στην Αττική φιλοξενούνται 14.487 άνθρωποι, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 8.452 (με μόλις πέντε νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο) ενώ 27.794 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ τις προσφυγικές ροές σήμερα

Σχετικές ειδήσεις