ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από το δέμα του τρόμου σε εισαγγελέα

Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από το δέμα του τρόμου σε εισαγγελέα

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τηναποστολή του φονικού δέματος σε εισαγγελέα, χθες Πέμπτη (02/06), στο σπίτι της στο Χολαργό.

Το δέμα, το οποίο έφτασε σαν συστημένο με άγνωστο αποστολέα, στο σπίτι,περιείχε ένα βιβλίο. Για καλή της τύχη, η πρόεδρος των Εφετών -η οποία είναι αυτή που είχε παραπέμψει σε δίκη τα μέλη της Χρυσής Αυγής - δεν το άνοιξε, υποψιαζόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άλλωστε όλοι οι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις «υψηλού κινδύνου» έχουν ενημερωθεί από την Αστυνομία και είναι «ψιλιασμένοι» σε τέτοιες καταστάσεις.

Η εισαγγελέας ειδοποίησε την Αστυνομία και σύντομα, στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) έφτασαν στο σπίτι της και εξουδετέρωσαν το μηχανισμό.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα βιβλίο από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο. Εκεί μέσα υπήρχαν μασούρια με δυναμίτιδα, ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν η εισαγγελέας το άνοιγε, το λιγότερο που θα μπορούσε να υποστεί, ήταν έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Πλέον, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ περιμένει την προκήρυξη για την -αποτυχημένη- επίθεση.

Ο τρόπος των δραστών, θυμίζει αυτόν που χρησιμοποίησε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στην επίθεσή της στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, τον Απρίλιο του 2014.

Η συγκεκριμένη δικαστικός, το καλοκαίρι του 2015 είχε απορρίψει αίτηση αποφυλάκισης συντρόφου ενός από τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», του Γ.Τ.

Γι' αυτό και η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να κρύβονται ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» που συνεχίζουν τη δράση τους.

Η Αστυνομία αναζητά DNA και αποτυπώματα προκειμένου να... πλησιάσει τους δράστες ενώ εξετάζει και τις κάμερες από την εταιρεία στην οποία παραδόθηκε το δέμα προκειμένου να αποσταλεί στην εισαγγελέα, ώστε να εντοπίσει τον αποστολέα.

Σχετικές ειδήσεις