ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στην Κρήτη - Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση διάσωσης

Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στην Κρήτη - Σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση διάσωσης

Ευρεία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης

ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ 700 ΑΝΘΡΩΠΟΙ - 340 ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης περίπου 700 ανθρώπων βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των Καλών Λιμενών, στην Κρήτη. Από εκείνους, οι μετανάστες υπολογίζονται σε 300-350, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (3/6), το ξύλινο πλοιάριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όταν άρχισε να βάζει νερά. Οι επιβάτες αμέσως έπεσαν στη θάλασσα, καθώς το σκάφος άρχισε να βυθίζεται.

Δυστυχώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, ενώ η ευρεία επιχείρηση συνεχίζεται. Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα πλοία και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Με εντολή αρχηγού ΓΕΕΘΑ δύο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας από Χίο και Ρόδο κατευθύνονται στο Καστέλι όπου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης στην περιοχή σπεύδει κι ένα ελικόπτερο S70 του πολεμικού ναυτικού από τη βάση Κοτρώνη.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πιθανότατα είχαν ξεκινήσει από την βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία.

Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

Σχετικές ειδήσεις